Az GEOTREK webshop sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.
Termékek Menü

3 tuti tipp a Gerecse 50 előtt

Becsei Zoltán

1. Tömeg

Bizony-bizony ha egy túra népszerű, sok embert vonz. Körülbelül 2000-3000 indulót évente csak ezen az egy távon... A tömeg nyomásán úgy lehet enyhíteni, ha a lehető legkorábban indulunk és tempósan gyalogolunk Tardosig. Tapasztalatom szerint itt sokan lepihennek és ezután kicsit széthúzódik a mezőny.

gerecse-50-tt

Fotó:  turistamagazin.hu

2. Bánya-hegy

A Gerecse 50 legkomolyabb emelkedője, érdemes ráhangolódni a túra előtt és közben, hogy maradjon energiánk a megmászására. Hasznos lehet egy pár túrabot vagy egy jól kapaszkodó túracipő, túrabakancs. Miután felértünk hosszasabb „gurulás” a jutalmunk, csak úgy faljuk majd a kilométereket a Turulig.

  gerecse-50-teljesitmenytura

Fotó:  turistamagazin.hu

3. Aszfalt

...a Turul előtt pedig szembesülhetünk vele, hogy az utolsó 5 kilométert aszfalton tesszük meg, ami nem elég, hogy kemény, de tűző napon még kellemetlenebb. Jó időben érdemes valamilyen napellenzővel készülni. A szobornál található utolsó ellenőrzőpont után már csak a lépcsősort kell abszolválni és Tatabányán belül beballagni a célba.

Ha kellően kitartóak vagyunk, akkor remek túraélménnyel és egy nagyon szép jelvénnyel gazdagodva térhetünk haza. Jó időt és jó utat kívánok!

 

Fotó: tata.hu

 

Következő túrátok a Gerecse 50? Oszd meg az olvasottakat ismerőseiddel is, hátha nekik is hasznukra válik! Kattints a Megosztás gombra!

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Tanácsok Blog