Az GEOTREK webshop sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.
Termékek Menü

Téli túra a magas-hegységekben

Téli túra a magas-hegységekben

November elején az első nem gleccser síterepen is elindult a szezon Ausztriában. A teljes nyitásra (a tervek szerint) december 4-ig várni kell.

A zillertali Hochfügenben a nagy havazást követően elindították a 6-os és a 8-as ülőliftet, melyek egyelőre hétvégente fognak működni. A teljes nyitásra (a tervek szerint) december 4-éig várni kell. Ez azt jelenti, hogy az Alpok egy részében már elegendő hó van a síeléshez, ezért azt is mondhatjuk, beköszöntött a téli túra szezon.

A téli sportok szerelmesei számára nem a síelés az egyetlen lehetőség.  A hótalpas túrák és sítúrázási lehetőség mellett, télen is lehet gyalogos túrákat tenni, csak fokozottan figyelni kell a veszélyekre.

téli túrák

Covid szabályok

Mielőtt útnak indulsz a Tátrába vagy az Alpokba érdemes utána járni az aktuális covid szabályoknak.

Téli túrák

Ezen felül érdemes tudni, hogy a Magas-Tátra Szlovákiában télen hivatalosan zárva van! Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet túrázni, csak azt, hogy a kizárólag a télre kijelölt útvonalakat lehet használni. Tudomásunk szerint, a tátrai menedékházak közül 1 van zárva télen (a Tengerszem csúcsnál lévő) a többi nyitva tart és oda fel lehet menni gyalogosan. Persze nem árt tisztába lenni az aktuális állapotokkal, leginkább a lavina-, és hóhelyzettel.

Aktuális hójelentés

Ha felkészültnek érzed magad egy téli túrára, akkor a következő hazai és alpesi túrákat neked ajánljuk.

Top téli túrák

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tanácsok
Termék-összehasonlító
Loading...
Legújabb blogunk
Téli túra a magas-hegységekben

November elején az első nem gleccser síterepen is elindult a szezon Ausztriában. A teljes nyitásra (a tervek szerint) december 4-ig várni kell.

rendelj tőlünk
 •  Ingyen szállítás
  10.000 Ft felett
 •  Szállítás készletről,
  1-2 napon belül
 •  30 napig
  visszaküldheted
 •  Csomag- és heti
  ajánlatok
Mobil tartalom
INGYEN SZÁLLíTÁS
10.000 FT FELETT
KISZÁLLíTÁS
1-2 NAPON BELÜL
30 NAPIG
VISSZAKÜLDHETED
A VÁSÁRLÓK MONDTÁK RÓLUNK