Az GEOTREK webshop sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.
Termékek Menü

Dobogókő

Dobogókő

Dobogókő a Pilis-Visegrádi hegység turista központja és egyben a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja is. Dobogókő fantasztikus..ismerje meg!


Dobogókő története

Az 1800-as évek végén kezdték kijelölni a környék turista jelzéseit. 1898-ban adták át a fából készült turistaházat, majd 1906-ban a kőépületet is. Ezután számos üdülőhely épült a csúcs közelében, így nem csak turista célpont, hanem népszerű pihenőhellyé vált. A gyalogos túrázás mellett a síelés is nagy múltra tekint vissza. A legegyszerűbben Dömösről és Pilisszentkeresztről lehet megközelíteni, de buszjárattal is feljöhetünk ide. Dömös felől a másik „top” népszerűségnek örvendő Rám-szakadékon keresztül lehet felmászni ide, ahol érinthetjük a szívcsakrának vélt Rám-hegyet is.
 

Dobogókő

 

Ezen kívül érkezhetünk akár a Vadálló-kövek és a Prédikálószék beiktatásával is, ha keményebb túrára vágyunk, de északi oldalról Pilisszentlászló is lehet kiindulási pont. Pilisszentkeresztről a legkönnyebb megmászni, innen több turista jelzés is felvezet. Déli oldalán lankásabbak, északi felén meredekebbek a hegyoldalak, és a csúcsról gyönyörű a kilátás a Dunakanyarra.

+1 tipp: Szépkilátásos Dobogókő túra

Termék-összehasonlító
Loading...
Legújabb blogunk
Hóláncok túrázóknak: a Veriga csúszásgátlók

A csúszásgátló vagy hólánc bizony nagyon hasznos társa a télen túrázóknak! Nem esel el, nem csúszol meg, ahová lépsz ott maradsz!

rendelj tőlünk
 •  Ingyen szállítás
  15.000 Ft felett
 •  Szállítás készletről,
  1-2 napon belül
 •  30 napig
  cserelehetőség
 •  Csomag- és heti
  ajánlatok
Mobil tartalom
INGYEN SZÁLLíTÁS
15.000 FT FELETT
KISZÁLLíTÁS
1-2 NAPON BELÜL
30 NAPIG
VISSZAKÜLDHETED
A VÁSÁRLÓK MONDTÁK RÓLUNK