Az GEOTREK webshop sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.
Termékek Menü

Börzsönyi túraajánló

Börzsönyi túraajánló

Börzsöny vulkáni eredetű hegység, az Északi-Középhegyég legnyugatibb tagja. Geológiai szempontból viszont csak a második legnyugatibb.                                                                           

Hiszen kőzetét tekintve a Duna túloldalán található Visegrádi-hegység is ide sorolható. A Magas-Börzsöny csúcsait végignézve kirajzolódik az egykori vulkán kalderájának vonala, ezen a peremen található a Csóványos is, amely a hegység legmagasabb hegye (938m). A csúcson található kilátóból 360 fokos panoráma tárul a szemünk elé, szép és tiszta idő esetén dél felé a Dunakanyart és a Pilis-Visegrádi-hegységet, északon akár a Magas-Tátrát is megpillanthatjuk. A Börzsöny szemet gyönyörködtető csúcsai, erdős vadonjai és a Dunakanyar közelsége miatt közkedvelt kiránduló hely, az országos kéktúra is keresztül szeli. Déli oldalról a Vác és Szob között közlekedő vasút nagyon jó megközelítési lehetőséget biztosít, északi és nyugati oldala viszont kevésbé látogatott, pedig rengeteg látványos helyet rejt. A hegység a Duna-Ipoly Nemzeti Parkoz tartozik, nagy része fokozottan védett terület.

Csóványos Börzsöny

Túra a Csóványosra

A Nagy-hideg-hegy és a Csóványos a Börzsöny legkedveltebb túracélpontjai. Egy napos hétvégén vagy egy átlagos hétvégén karantén alatt Királyrét felől nem érdemes próbálkozni. Mutatom miért: Akik jó erőben vannak és nem szeretnek tömegben túrázni, válasszák a Nógrádi vár felől a kék túraútvonalat, ami kb. 12 km-en keresztül kanyarog a Csóványos tetején lévő kilátóig.

TIPP: ha elkapna az eső legyen nálad egy The North Face kabát

Termék-összehasonlító
Loading...
Legújabb blogunk
10 mobil app túrázóknak

Senkinek nem javasoljuk, hogy a természetben is állandóan a telefonját nyomkodja, de ha már úgy is ott van nálunk, időnként jó hasznát vehetjük.  

rendelj tőlünk
 •  Ingyen szállítás
  25.000 Ft felett
 •  Szállítás készletről,
  1-2 napon belül
 •  30 napig
  cserelehetőség
 •  Csomag- és heti
  ajánlatok
Mobil tartalom
INGYEN SZÁLLíTÁS
25.000 FT FELETT
KISZÁLLíTÁS
1-2 NAPON BELÜL
30 NAPIG
VISSZAKÜLDHETED